Het Sacraal Chakra / Tweede Chakra

De basis van ons voelen en onze emoties word gevoed door onze tweede Chakra.

Kenmerken:

- Emoties         de plek waar emoties worden ervaren

- Zelfwaarde    hou jij genoeg van jezelf

- Creativiteit     hoe creatief ben je

- Seksualiteit    verbinding met jezelf en met de ander

- Relaties         relatie met jezelf maar ook met anderen

- Alertheid        bewust zijn van jezelf en je omgeving

- Flexibiliteit     flexibel zijn in het leven

Het Sacraal Chakra ook wel het Geslacht Chakra genoemd, deze Chakra stimuleert ons vermogen om op lichamelijk gebied van het leven te genieten. Helpt ons met het gevoel dat we recht hebben op een goed leven en het vermogen om een gevoel van overvloed te ontwikkelen en tevredenheid.

 

Geeft ons het vermogen om verder te gaan in het leven en stappen vooruit te zetten. 

Wordt beïnvloed door het element water en onze emoties. Wanneer emoties niet worden geuit, kan het de soepelheid van ons lichaam remmen. Deze Chakra helpt ons bij onze ideeën die we hebben over plezier en ons bewustzijn van onze eigen seksualiteit. Herkennen van onze seksuele drijfveren en ons seksueel gedrag te onderscheiden, helpen ons emotioneel te groeien.

De werking van deze Chakra is afhankelijk van de mate waarin we ons welzijn waarderen en verzorgen, het gevoel van recht hebben op het goede in het leven stelt deze chakra open voor plezier en overvloed. Bij twijfel raakt het uitgeput. Het beheerst ook onze eetlust en het weten van nu heb ik genoeg.

 

Is deze Chakra in balans dan geeft het ons het vermogen om onze lichamelijke aanwezigheid te koesteren en plezier, gezondheid en vreugde te vinden.

We ervaren dan ook een gezonde houding ten opzichte van seksualiteit en geeft het ons bevrediging en plezier en diepe en duurzame verbindingen met elkaar.

 

voor Edelstenen die kunnen helpen klik deze link!